Skip to main content

Hennie van de Kar-Vervooren, tekstschrijfster

Frisse blik - verfrissende tekst

Tekstschrijven en zelfvertrouwen

Inspiratie kun je overal uithalen, als je er oog voor hebt. Zelf haal ik bij het tekstschrijven dikwijls inspiratie uit personen. Annie M.G. Schmidt is daar een goed voorbeeld van. Heerlijk om te weten, dat óók zij als tekstschrijver actief was (bijvoorbeeld met de boekjes voor Nutrica.) Niks aftreden. Daar deed zij niet aan. Zij schreef door, totdat het echt niet meer ging.Over haar leven en werk voor theater, radio en tv, las ik recent de biografie ´Wacht maar tot ik dood ben' (van Hans Vogel). Bijna aan het einde stuit ik op een passage over zelfvertrouwen.

Wacht Maar Tot Ik Dood Ben


"Ik heb eigenlijk nooit zelfvertrouwen gehad. Ik heb het wel, maar het moet telkens bevestigd worden door mensen, die zeggen: 'o, wat hebben we toch genoten van je boek. Of van je stukkie. Of van je liedje. Als dat gezegd wordt, denk ik: 'Goh, toch lekker.'  Maar het duurt even voor ik dat zelfvertrouwen kan oproepen. Er moet gewoon weer iets in me opkomen, dan denk ik: dít is mijn vak, dát ken ik!" 

Zó herkenbaar.
Dus vind je mijn stukkies leuk? Laat het me weten.

tekstschrijven, biografie

Blog

Mijn hart ligt bij het schrijven in opdracht. Dan weet ik vooraf dat mijn tekst gewenst is. Hoe groot of klein je tekstvraag ook is, ik haal mijn neus nergens voor op!

Ik wissel grote tekstproducties zoals jubileumboeken, magazines en bedrijfsbladen graag af met bescheiden tekstopdrachten zoals een mailing, referentietekst of uitnodiging.

Daarnaast werk ik aan eigen publicaties. Ik schreef vier jaar een column voor BredaVandaag en publiceerde mijn autobiografisch bedrijfsverhaal. Sinds 2011 blog ik af en toe over mijn ontwikkeling als tekstschrijfster. En omdat privé en zakelijk bij mij nauw met elkaar verweven zijn, gaat het in mijn blog soms ook over Breda of over onze Pyrenese berghond Ventoux.

Wil je reageren op een blog? Leuk! Mail je reactie naar info@hennievandekar.nl