Skip to main content

Hennie van de Kar-Vervooren, tekstschrijfster

Frisse blik - verfrissende tekst

Rectificatie 'Te veel met hart en ziel?'

Vorige week was de titel van mijn blog: 'Te veel met hart en ziel?'. Dit naar aanleiding van het stoppen van een communicatiemiddel, waar ik jarenlang vol overtuiging aan heb meegewerkt.De opdracht stopt weliswaar, maar het contact met deze opdrachtgever is gelukkig nog in stand. Is wellicht zelfs intenser door het hele gebeuren. Zodoende hadden we na het slechtnieuwsgesprek nog even contact. Ook over het door mij geschreven blog. De medewerkers staken mij een hart onder de riem. Vandaar deze rectificatie.

Rectificatie 
Volgens hen kan ik 'te veel'  en het 'vraagteken'  in de titel gerust weghalen. "Het is inderdaad een kwetsbare kracht, maar dat maakt je teksten zo betrokken, mooi en goed."
Niet veranderen; is hun advies, maar me er wel bewust van zijn.

Gesterkt door dit advies, doe ik een oefening omdenken.

Omdenken is een denktechniek om problemen om te zetten in mogelijkheden. Berthold Gunster van Ja-Maar is grondlegger van het omdenken.


Omdenken
Ofwel, het wegvallen van het één, betekent ruimte voor iets anders. Een vervolg op mijn net verschenen columnbundel Bezig Breda, Binnengluren in 't brein van een Bredase zzp'er? Of een schrijfopdracht in het kader van 'mensen en hun werk'? Wie weet, nogmaals een brainstormbijeenkomst over bloggen begeleiden, zoals ik vanochtend voor een relatief nieuwe opdrachtgever mocht doen?

Schrijfsuggesties
Suggesties zijn welkom (#dtv) via Twitter (@hennievandekar) of mail (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.). Op naar een geslaagde afronding van 2012, waarbij ik morgen op uitnodiging van een van mijn relaties (IP Visie) mee ga naar het NOC (Network Operating Center) van KPN. Ik laat me graag verrassen!


overpeinzing, ondernemen, zzp

Blog

Mijn hart ligt bij het schrijven in opdracht. Dan weet ik vooraf dat mijn tekst gewenst is. Hoe groot of klein je tekstvraag ook is, ik haal mijn neus nergens voor op!

Ik wissel grote tekstproducties zoals jubileumboeken, magazines en bedrijfsbladen graag af met bescheiden tekstopdrachten zoals een mailing, referentietekst of uitnodiging.

Daarnaast werk ik aan eigen publicaties. Ik schreef vier jaar een column voor BredaVandaag en publiceerde mijn autobiografisch bedrijfsverhaal. Sinds 2011 blog ik af en toe over mijn ontwikkeling als tekstschrijfster. En omdat privé en zakelijk bij mij nauw met elkaar verweven zijn, gaat het in mijn blog soms ook over Breda of over onze Pyrenese berghond Ventoux.

Wil je reageren op een blog? Leuk! Mail je reactie naar info@hennievandekar.nl