Skip to main content

Hennie van de Kar-Vervooren, tekstschrijfster

Frisse blik - verfrissende tekst

Ontwikkelingsboost!

Eerder dit jaar blogde ik dat ik mijn blog vooral zou gebruiken als reflectie op mijn ontwikkeling als tekstschrijfster. Vervolgens werd het stil aan het blogfront. Staat daarmee mijn ontwikkeling stil? Integendeel! 
 
Op de dag dat ik exact dertien jaar zelfstandig werk als tekstschrijfster - 9 april 2014 - heb ik mezelf een opleiding aan de Schrijversacademie cadeau gegeven, namelijk de specialisatie familieverhalen en 
(auto-)biografieën schrijven. Daarmee geef ik mijn ontwikkeling een boost.
 
Op 16 april startte ik samen met zes andere 'studenten' in de eerste Bredase groep. Breda is de negende opleidingslocatie van de Schrijversacademie. In de inspirerende ruimte én tuin van Uitgeverij De Geus werkten we onder leiding van docente Kathy Mathys (voor mij al bekend via eerdere workshops bij Writerskitchen) aan thema´s als perspectief, personages en spanning. 
 
 
De opleiding (ruim anderhalf jaar) bestaat uit een mix van bijeenkomsten, literatuurstudie en het maken van schrijfopdrachten (via een digitale leerweg). Daarnaast geven we elkaar feedback.
 
Ik voel me weer student! 
Dat is een heerlijke rol, naast mijn andere rollen als moeder, partner, dochter, zus, vriendin, tekstschrijver en ondernemer. Het geeft energie om weer in de boeken te duiken. De hoeveelheid literatuur liegt er niet om. 
 
Op deze manier wil ik me verder verdiepen in het genre biografieën. Mijn ambitie is om ooit een biografie in opdracht te mogen schrijven. Via de Schrijversacademie bereid ik me op die toekomstige opdracht voor. 
 
Naast deze opleiding blijf ik met hart en ziel schrijven in opdracht. Het kan geen toeval zijn dat ik deze maand, naast het schrijven van teksten voor een sociaal jaarverslag,  een opdracht kreeg voor het redigeren van iemands turbulente levensverhaal. 
 
Ik prijs me gelukkig!
 

schrijversacademie, biografie, ontwikkeling

Blog

Mijn hart ligt bij het schrijven in opdracht. Dan weet ik vooraf dat mijn tekst gewenst is. Hoe groot of klein je tekstvraag ook is, ik haal mijn neus nergens voor op!

Ik wissel grote tekstproducties zoals jubileumboeken, magazines en bedrijfsbladen graag af met bescheiden tekstopdrachten zoals een mailing, referentietekst of uitnodiging.

Daarnaast werk ik aan eigen publicaties. Ik schreef vier jaar een column voor BredaVandaag en publiceerde mijn autobiografisch bedrijfsverhaal. Sinds 2011 blog ik af en toe over mijn ontwikkeling als tekstschrijfster. En omdat privé en zakelijk bij mij nauw met elkaar verweven zijn, gaat het in mijn blog soms ook over Breda of over onze Pyrenese berghond Ventoux.

Wil je reageren op een blog? Leuk! Mail je reactie naar info@hennievandekar.nl