Onthulling in Breda

Geschreven door Hennie van de Kar-Vervooren

Vandaag - 20 mei 2011 - is het precies veertig jaar geleden dat het Breda Jazz Festival voor de eerste keer plaatsvond. Op de plek waar veertig jaar geleden geschiedenis werd geschreven, ligt sinds vandaag een gedenksteen. Pal voor de trappen van de Pathé Bioscoop (Chasséveld). Dus kijk uit waar je loopt, als je de bioscoop bezoekt.Cees Meeuwis (wethouder in Breda), Antoine Trommelen (voorzitter van het Breda Jazz Festival) en Peter Werther (horecabestuurder en oud-directeur Turfschip) onthulden de gedenktegel. De steen lag overigens ooit eerder op deze plek. Bij het afbreken van het Turfschip werd het gevaarte netjes opgeborgen in het gemeentedepot. Dat gebeurde zo goed, dat de tegel min of meer zoek raakte, maar precies op tijd weer boven water kwam om veertig jaar na dato een ereplek te krijgen. De cirkel is rond!

Blog

Mijn hart ligt bij het schrijven in opdracht. Dan weet ik vooraf dat mijn tekst gewenst is. Hoe groot of klein je tekstvraag ook is, ik haal mijn neus nergens voor op!

Ik wissel grote tekstproducties zoals jubileumboeken, magazines en bedrijfsbladen graag af met bescheiden tekstopdrachten zoals een mailing, referentietekst of uitnodiging.

Daarnaast werk ik aan eigen publicaties. Ik schreef vier jaar een column voor BredaVandaag en publiceerde mijn autobiografisch bedrijfsverhaal. Sinds 2011 blog ik af en toe over mijn ontwikkeling als tekstschrijfster. En omdat privé en zakelijk bij mij nauw met elkaar verweven zijn, gaat het in mijn blog soms ook over Breda of over onze Pyrenese berghond Ventoux.

Wil je reageren op een blog? Leuk! Mail je reactie naar .