Skip to main content

Hennie van de Kar-Vervooren, tekstschrijfster

Frisse blik - verfrissende tekst

Mismoment

Collega´s. Er zijn maar weinig momenten dat ik terug verlang naar het hebben van de hele dag collega´s om me heen. Ondanks dat ik op verschillende werkplekken heel plezierig met mensen samenwerkte, bevalt het me nog beter om mijn eigen plan te kunnen trekken. Om wél samen te werken, maar zonder verantwoording te hoeven afleggen over het wat, hoe en waarom.Toch zijn er momenten in het jaar dat ik die collega´s wel degelijk mis. Meestal overkomt het me bij het aanbreken van een vrije periode. Als mijn to-do lijstjes zijn afgewerkt, als het bureau leeg is, als opdrachten kunnen wachten tot later, als de eerste afspraken voor na de vakantie zijn gemaakt, als de mailbox is opgeschoond en de afwezigheidsmelding op de voicemail is ingesproken, kortom als alles in gereedheid is gebracht om even vrij te zijn, precies dan, dan mis ik collega´s die mij gemeend een fijne tijd wensen. Om dat gemis te compenseren, zeg ik zo hard mogelijk tegen mezelf ´nou, veel plezier hè!´.

Dat mismoment is overigens nog niet aangebroken. Voorlopig werk ik vrolijk verder. Hoef ik ook niemand te missen.

overpeinzing, ondernemen

Blog

Mijn hart ligt bij het schrijven in opdracht. Dan weet ik vooraf dat mijn tekst gewenst is. Hoe groot of klein je tekstvraag ook is, ik haal mijn neus nergens voor op!

Ik wissel grote tekstproducties zoals jubileumboeken, magazines en bedrijfsbladen graag af met bescheiden tekstopdrachten zoals een mailing, referentietekst of uitnodiging.

Daarnaast werk ik aan eigen publicaties. Ik schreef vier jaar een column voor BredaVandaag en publiceerde mijn autobiografisch bedrijfsverhaal. Sinds 2011 blog ik af en toe over mijn ontwikkeling als tekstschrijfster. En omdat privé en zakelijk bij mij nauw met elkaar verweven zijn, gaat het in mijn blog soms ook over Breda of over onze Pyrenese berghond Ventoux.

Wil je reageren op een blog? Leuk! Mail je reactie naar info@hennievandekar.nl