Handsfree lezen

Geschreven door Hennie van de Kar-Vervooren
 

In een oorverdovend lawaai tijdens Zomerfestival Ginneken, valt mijn blik op een man. Kermisgeluiden en braderietumult deren hem schijnbaar niets: te midden van al deze geluiden is hij verdiept in een boek.

Aanvankelijk loop ik langs, zonder verder aandacht aan hem te schenken. Als mij het gevoel bekruipt dat er iets niet klopt, draai ik om, loop terug en vraag hem hoe het in hemelsnaam kan dat hij in deze rumoerige omstandigheden rustig een boek leest. ´The bookseat´ antwoordt hij resoluut. Vervolgens demonstreert hij de zogenaamde boekenpoef. Ik bekijk het leeskussen van alle kanten en aarzel geen seconde: de olijfgroene variant is voor mij! Sindsdien lees ik handsfree: in bed, op de bank, aan tafel, aan mijn bureau (zie foto), bij het zwembad, aan het strand, ..... Kortom, erg handig voor als je net als ik niet alleen graag schrijft, maar ook leest!

Blog

Mijn hart ligt bij het schrijven in opdracht. Dan weet ik vooraf dat mijn tekst gewenst is. Hoe groot of klein je tekstvraag ook is, ik haal mijn neus nergens voor op!

Ik wissel grote tekstproducties zoals jubileumboeken, magazines en bedrijfsbladen graag af met bescheiden tekstopdrachten zoals een mailing, referentietekst of uitnodiging.

Daarnaast werk ik aan eigen publicaties. Ik schreef vier jaar een column voor BredaVandaag en publiceerde mijn autobiografisch bedrijfsverhaal. Sinds 2011 blog ik af en toe over mijn ontwikkeling als tekstschrijfster. En omdat privé en zakelijk bij mij nauw met elkaar verweven zijn, gaat het in mijn blog soms ook over Breda of over onze Pyrenese berghond Ventoux.

Wil je reageren op een blog? Leuk! Mail je reactie naar .