Skip to main content

Hennie van de Kar-Vervooren, tekstschrijfster

Frisse blik - verfrissende tekst

Al 17 jaar doen wat ik het liefste doe: tekstschrijven!

Op 9 april 2018 is het zover. En dan heb ik het niet over de rechtstreekse treinverbinding tussen Breda en Antwerpen, wat natuurlijk super is. Ik doel op het feit dat ik op deze datum exact 17 jaar mijn eigen werkspoor volg als zelfstandig werkend tekstschrijfster.
 
In 2001 begon ik met het schrijven van losse artikelen voor een Bredaas magazine. Nog steeds haal ik mijn neus niet op voor korte schrijfopdrachten. Integendeel. Deze klussen met een duidelijke kop en staart bieden een mooi tegenwicht aan complexere opdrachten, zoals het schrijven van jubileumboeken. Die afwisseling houdt mij in evenwicht!
 
Momenteel schrijf ik de laatste teksten voor een jubileumboek van een bedrijf dat in 2018 100 jaar bestaat: Hoppenbrouwers Techniek. De afgelopen maanden zijn ook de eerste interviews opgestart met José-Anne en David Ockhuijzen van Seamiracles. Vanaf mei 2018  zetten zij hun leven voort op hun catamaran ZILT. Om die stap te kunnen maken, laten ze veel (los): hun huis, werk, vrienden, familie etc. Over dat proces werk ik met hen aan een boek dat gaat over het proces van los & laten. Ik ben dankbaar dat ik mag samenwerken met mensen die ook doen wat ze het liefste doen. Dat allemaal door de stap die ik 17 jaar geleden op 9 april durfde te zetten en door het vertrouwen van vele mensen met wie ik, vaak al jaren, mag samenwerken. Dank jullie wel! 
 
Hennie
 
PS Ik schrijf, ook na 9 april 2018, lekker verder. Dus mail of bel gerust bij behoefte aan een frisse blik en verfrissende tekst. Net als voorgaande jaren werk ik tijdens de schoolvakanties niet; dan wek ik nieuwe schrijfenergie op.
 

overpeinzing, jubileum, ondernemen, zzp, bloggen

Blog

Mijn hart ligt bij het schrijven in opdracht. Dan weet ik vooraf dat mijn tekst gewenst is. Hoe groot of klein je tekstvraag ook is, ik haal mijn neus nergens voor op!

Ik wissel grote tekstproducties zoals jubileumboeken, magazines en bedrijfsbladen graag af met bescheiden tekstopdrachten zoals een mailing, referentietekst of uitnodiging.

Daarnaast werk ik aan eigen publicaties. Ik schreef vier jaar een column voor BredaVandaag en publiceerde mijn autobiografisch bedrijfsverhaal. Sinds 2011 blog ik af en toe over mijn ontwikkeling als tekstschrijfster. En omdat privé en zakelijk bij mij nauw met elkaar verweven zijn, gaat het in mijn blog soms ook over Breda of over onze Pyrenese berghond Ventoux.

Wil je reageren op een blog? Leuk! Mail je reactie naar info@hennievandekar.nl